Maak je eigen bloembak van mos

2 min te lezen
Deel
eigen-gemaakte_bloembak

Plantenbakken en balkonbakken hoeven niet altijd van klei, terra cotta of kunststof te zijn. Soms kunnen we ons ook laten inspireren door de natuur. Vooral in de herfst springt een mospot in de tuin of op het balkon echt in het oog – en creëert het een gezellig herfstgevoel. Helemaal persoonlijk wordt het als je de mospot zelf bouwt, wat met onze instructies snel en eenvoudig lukt. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw eigen bloempot van mos kunt maken:

De volgende materialen zijn nodig: Een doos vol mos, gaas en binddraad, een schaar, plexiglas, potgrond en diverse herfstplanten.

Stap 1: Knip het gaas voor de zijkanten van de mand. We hebben twee lagen nodig voor elk van de 4 zijden (dus 8 lagen).

Stap 2: Leg de afgeknipte draad met mos en bedek het met de tweede laag.

Stap 3: Verbind nu de twee lagen stevig met de binddraad, zodat de twee zijden aan elkaar plakken.

Voor een optimale resultaat moet het binddraad de zijkanten met korte tussenpozen verbinden.

Stap 4: We zullen dit nu herhalen totdat alle vier de zijpanelen klaar zijn.

Stap 5: Nu kunnen de zijpanelen met elkaar worden verbonden. Om dit te doen, nemen we het binddraad en bevestigen we de zijkanten aan de hoeken en het midden.

Stap 6: Het plexiglas wordt later gebruikt als basis voor onze plantenpot. Om ze aan de zijpanelen te bevestigen, moeten we eerst rondom gaten voorboren.

Stap 7: Nu kunnen we het plexiglas raam met binddraad opnieuw bevestigen aan de zijkanten van de plantenpot. Om dit te doen, steken we de draad door de voorgeboorde gaten en verbinden deze met de zijpanelen.

Stap 8: Nu kan de pot ondersteboven worden gedraaid en gevuld worden met aarde en bloemen. Voor de herfst raden we planten aan zoals heide en cyclamen.

Klaar om te gaan! Nu hebben we alleen nog een geschikte plek nodig voor onze bloembak. Om te voorkomen dat het mos te snel uitdroogt, regelmatig met water besproeien.

Nu is het jouw beurt!

2 min te lezen
Deel