De Nationale Botanische Tuin van Kirstenbosch: een must-see

2 min te lezen
Deel
rood_bloeiend

Gelegen in Zuid-Afrika, in Kaapstad, is dit een belangrijke plek om te bezoeken! Aan de voet van de Tafelberg heeft deze tuin meer dan 8500 soorten Zuid-Afrikaanse planten en beslaat 532 hectare. Opgericht in 1913, is het een van de meest gerenommeerde botanische tuinen ter wereld!

Een unieke collectie

De botanische tuin van Kirstenbosh heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld, maar werd aanvankelijk ontworpen door de briljante Engelse botanicus H. Pearson. Zijn doel voor deze tuin was het creëren van de eerste botanische tuin ter wereld die alle flora van Zuid-Afrika op één plaats zou herbergen.  Hier worden 7000 verschillende soorten verzameld, beschermd, tentoongesteld en bewaard.

Deze tuin is mogelijk dankzij de centrale ligging. Bergen omringen de tuin waardoor de vegetatie wordt beschermd tegen de wind en een ideaal klimaat ontstaat. De tuin beslaat 36ha en is omgeven door een wild landschap van 500ha. Dit wildpark is uitgerust met vele wandelpaden die het mogelijk maken om rond te wandelen en te genieten van deze ontspannende ervaring.

Terwijl je door het park loopt, kom je watervallen, stenen paden, onverharde wegen tegen en je zult het niet kunnen laten om te luisteren naar het getjilp van vogels dat een magische dimensie aan deze tuin toevoegt.

Een spectaculaire variëteit

De botanische tuin Kirstenbosh is onderverdeeld in verschillende thematische tuinzones. Deze zones helpen u de diversiteit van de planten en hun gebruik te begrijpen en vergemakkelijken uw bezoek. Je vindt er een medicinale tuin met veel planten die voor verschillende medicinale behandelingen worden gebruikt, de Gondwana tuin waar u bomen en planten van meer dan 200 miljoen jaar oud kunt bewonderen, of een tuin met eenjarigen, beelden, Proteaceae of lokale flora.

Een van de populairste zones is de Geurentuin. In deze tuin vindt je de meest aromatische bloemen met uitzonderlijke geuren waardoor je op een unieke manier van de tuin kunt genieten. Er is ook een braillepad, waardoor slechtzienden kunnen genieten van de schoonheid van deze tuinen.

Kortom, bij een bezoek aan deze tuin zul je zeker versteld staan van een uitzonderlijke diversiteit.

2 min te lezen
Deel