Als je meer wilt weten over de wonderen van de Botanische Tuin van Rio de Janeiro, dan is dit artikel voor jou! Ontdek hier 5 redenen om de wonderen van de Botanische Tuin van Rio te bezoeken!

1) Een rustige tuin in het hart van de stad

Gelegen in het hart van de rumoerige en drukke stad Rio de Janeiro, kun je bij een bezoek aan dit park genieten van een rustige en vredige cocon in het centrum van de Braziliaanse hoofdstad. Deze tuin is een perfecte activiteit voor iedereen! Neem je familie mee voor een leuke excursie onder de schaduw van reusachtige bamboebomen, ga met je vrienden om samen van deze unieke plek te genieten of ga alleen, om een paar uur te ontsnappen. 

Er zijn verschillende manieren om deze prachtige tuin te bezoeken: met een rondleiding om meer te weten te komen over dit paradijs van biodiversiteit, met de fiets om een fysieke activiteit toe te voegen of te voet om volop te genieten van deze ontspannende plek. Alle manieren zijn goed!

Ga aan het eind van uw bezoek naar het restaurantgedeelte om uw dorst te lessen of ontdek het ernaast gelegen Parque Lague!

2) Een indrukwekkende verscheidenheid aan soorten

Deze tuin is een plek waar bezoekers en plaatselijke bewoners enkele uren kunnen genieten van de diversiteit van de Braziliaanse en wereldflora.

Met een oppervlakte van 540.000m² (in totaal 137 hectare) en meer dan 8.000 verschillende plantensoorten staat deze tuin in de top 10 van de grootste botanische tuinen ter wereld!

Met watervallen, bruggen, bronnen en reusachtige palmen die een hoogte bereiken die vergelijkbaar is met 15 verdiepingen van een gebouw, zul je niet teleurgesteld worden!

3) Een tuin verdeeld in unieke gebieden

Zoals je hebt begrepen, heeft deze botanische tuin een grote verscheidenheid aan soorten, en daarom is hij per thema verdeeld in verschillende kleine tuinen. U vindt er tropische tuinen, ontspannende Japanse tuinen, prachtige lanen met indrukwekkende palmen, cactuskassen, kleurrijke orchideeënkassen en nog veel meer!

Een van de meest bekende plekken in deze tuin is ongetwijfeld de Barbosa Rodrigues Alley, een steeg van palmbomen die eindigt bij een prachtige 19e-eeuwse fontein. 

4) Laat je verrassen door ongewone dieren

Naast deze uitzonderlijke biodiversiteit is de botanische tuin van Rio de Janeiro ook rijk aan dieren. Terwijl u rondloopt, hoort u misschien geluiden of gekraak van takken, schrik niet, het zijn gewoon apen, toekans en andere kleurrijke vogels die van dit park genieten. Dit levende aspect geeft een opmerkelijke charme aan deze biodiversiteit.

5) Een culturele tuin van wereldwijd belang

De Botanische Tuin van Rio werd in het begin van de 19e eeuw gesticht door Johannes VI van Portugal aan de voet van Christus de Verlosser en opende in 1822 voor het eerst zijn deuren voor het publiek.

In 1992 werd de botanische tuin van Rio de Janeiro uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en enkele jaren later werd hij onderdeel van het biosfeerreservaat Mata Atlantica.

Vandaag de dag is deze tuin een belangrijk symbool van de hoofdstad geworden.