Hoe kom je van bedwantsen af?

2 min te lezen
Deel
bedwants

Behandeling met een insecticide

– Stofzuig de kamer grondig. Het is essentieel om te behandelen waar de bedwantsen zich kunnen verbergen om ze volledig uit te roeien en hun terugkeer te voorkomen.

– Wij raden u aan insecticide toe te passen op beddengoed (lakens, dekens, kussenslopen, dubbelzijdige matrassen, boxsprings), tapijten, plinten en kieren, alsook rond ramen. Behandel gordijnen met insecticide voordat u ze uit elkaar haalt om ze daarna op 40°C te wassen, met inachtneming van een wachttijd van 6 uur na de behandeling. Controleer bedbodems, bedpoten en foto’s.

– Haal de fauteuils uit elkaar en verwijder de matrashoezen.

– Controleer de stopcontacten.

– Als u onlangs heeft gereisd, controleer dan uw kleding en bagage.

Behandelprotocol

Voer de 1e ingreep uit, dan een 2e ingreep 10-15 dagen later (of zelfs 3 weken) en eindig met een 3e ingreep 3-4 weken na de 2e. In geval van een grote besmetting, bel een professional.

Warmtebehandeling

Als je besmet bent of denkt dat je dat bent, was dan je kleding en beddengoed op 60° om de insecten te doden. Je kunt ook beddengoed en alle hoeken van de aangetaste kamer met stoom (120°) reinigen, evenals plinten en stoffering.

Koude behandeling

De bestrijding van de plaag kan worden uitgevoerd door koude, door voorwerpen of gebruiksvoorwerpen die niet kunnen worden gewassen gedurende 3 dagen bij -20° in de vriezer te leggen.

Tip: als je in een hotel bent, laat je koffer dan nooit op de grond liggen, de bug houdt van reizen en kan gemakkelijk in je koffer komen.

2 min te lezen
Deel