perziktaart

Wil je een taart maken? Wat dacht je van deze heerlijke krokante rustieke perziktaart! Dit is een geweldig recept om te maken in de zomer en om van te genieten als tussendoortje of toetje. Probeer het uit, je zult niet teleurgesteld zijn!

6 tot 8 porties

Bereidingstijd: 40 minuten

Rusttijd: 30 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Voor het korstdeeg

– 200 g tarwebloem

– 30 g rietsuiker

– 1 eigeel

– 50 g zachte boter

– Een beetje water indien nodig

Voor het mengsel

– 4 tot 6 gele en/of witte perziken

– 100 g amandelpoeder

– 50 g verse ricotta kaas

– 1 ei + 1 eiwit

– Citroensap

– Een paar takjes verse tijm

– 50 g boter

– 4 eetlepels honing

– Een snufje fleur de sel

– 2 eetlepels amandelen

Voorbereiding

1. Bereid het deeg. Meng alle ingrediënten in een kom, kneed met je vingers en de palm van je hand gedurende ongeveer 10 minuten. Vorm een bal, wikkel hem in plasticfolie en laat hem minstens 30 minuten in de koelkast liggen. Rol het deeg vervolgens dun uit op een bakplaat, slechts 3 millimeter. Zo wordt het sneller gaar en knapperiger.

2. Was en droog de perziken. Snijd ze in vieren. Meng in een kleine steelpan de boter met de honing en de tijm. Verwarm zachtjes tot het mengsel glad is. Giet dit mengsel op de zakjes en laat 10 min. rusten.

3. Meng het amandelpoeder met het ei en bestrijk het deeg met 3 cm rondom. Leg de perziken in een rozenpatroon. Giet de resterende honing en boter erover als er nog wat over is. Vouw de randen van de rustieke taart omhoog. Bestrooi met geschaafde amandelen. Bak 30 minuten op 180°C. 4. Proef zodra hij uit de oven komt!