Makkelijke Focaccia met vijgen

2 min te lezen
Deel
taartVan de lente tot de nazomer is het vijgenseizoen! Profiteer van deze lekkere vrucht en maak een vijgenfocaccia! Focaccia is een heerlijk soort Italiaans platbrood dat soms wordt vergeleken met een dikke pizzakorst. Leer hier hoe je er zelf een maakt!

6 tot 8 porties

Bereidingstijd: 60 minuten

Rusttijd: 2:30

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

– 250 g biologisch tarwemeel

– 15 g verse gist

– 150 ml warm water

– 50 ml olijfolie + 30 ml

– 1 theelepel zout

– Versgemalen peper

– Verse rozemarijn

– 1 handvol pijnboompitten

– 3 grote vijgen

Bereiding:

1. Doe de bloem in een grote kom of in een keukenmachine, maak een kuiltje in het midden en voeg de verse gist toe. Voeg een beetje warm water toe (pas op, niet heet, want dat doodt de bacteriën in de gist). Laat 5 minuten rusten. Voeg dan het zout aan de zijkant toe en 50 ml olijfolie. Kneed 15 minuten, laat 10 minuten staan en kneed dan nogmaals 10 minuten. Het deeg is een beetje plakkerig, dit is normaal. Is het deeg niet glad, kneed dan nog even door.

2. Olie de pan royaal in, leg het deeg erin en druk het plat zodat het de hele pan bedekt. Leg er een geolied bakpapier op en plaats in de oven (vooraf verwarmd tot 50°C), of op kamertemperatuur (bij warm weer) om 1 u 30 tot 2 u te rusten. Het deeg moet in volume verdubbelen. Uit de oven halen, met de vingertoppen gaatjes maken en de gesneden vijgen op 1 cm dik leggen. Bestrooi met rozemarijn, pijnboompitten, een beetje fleur de sel. Bestrijk royaal met olijfolie. Laat 30 minuten rusten.

3. Verwarm de oven voor op 190°C en bak 30 minuten. Bestrijk na het bakken opnieuw met olijfolie om de focaccia te voeden. Een twist van de pepermolen en meteen genieten!

Geniet evan!

2 min te lezen
Deel