appeltaart

Op zoek naar een gemakkelijke, snelle en heerlijke taart? Zoek niet verder, dit recept is perfect en zorgt voor een heerlijk luchtige en goed uitziende cake!

Wat is een onzichtbare cake? We spreken van een onzichtbare cake als de dunne plakjes fruit direct door het deeg worden gemengd waardoor het fruit onzichtbaar wordt, vandaar de naam van de cake.

Ingrediënten

– 3 appels

– 3 peren

– 70g bloem

– 50g suiker

– 2 eieren

– 100ml melk

– 1 zakje bakpoeder

– 1 eetlepel vanille-extract

– 1 snufje zout

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 190°.

2. Klop eieren los met suiker en vanille.

3. Voeg gesmolten boter, melk, bakpoeder en bloem toe. Meng het deeg goed.

4. Schil en snijd appels en peren in zeer dunne plakjes. Voeg de fruitschijfjes toe aan het mengsel en        meng het voorzichtig door.

5. Giet het mengsel in de springvorm.

6. Bak 40 minuten.

7. Laat de cake goed afkoelen.

Genieten!