Geroosterde asperges met labneh en zaatar

2 min te lezen
Deel
geroosterde_asperges

Benieuwd wat te eten voor het avondeten? We raden je aan deze heerlijke geroosterde asperges te proberen! Hoewel de meeste mensen deze voorjaarsgroente meestal koken of stomen, raden we je aan deze geroosterde asperges met labneh en zaatar heerlijk gecombineerd met pitabrood te proberen.

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

– 1 bundel asperges

– 30g boter

– 4 eetlepels olijfolie

– 3 el water

– 300g labneh

– zoutbloem

– 1 tl zaatar

– Espelette peper

– een handvol pistachenoten

– granaatappelpitjes

– dille

Voorbereiding:

1. Begin met het schoonmaken van de asperges. Als het jonge asperges zijn, hoeven ze niet geschild te worden. Zo niet, snij dan de onderkant van de stengel af, die hard en vezelig is, en schil ze vervolgens met een dunschiller. Anti-verspillingstip: bewaar de schillen om bijvoorbeeld olijfolie op smaak te brengen.

2. Doe de boter in een grote pan. Laat het tot het stadium van bruine boter komen en doe er dan de asperges in. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Verwijder het deksel en laat ze nog 5 minuten in de boter bruinen. Maak ondertussen de pistachenoten fijn en rooster ze.

3. Schik het bord. Leg een flinke laag labneh, leg de warme asperges erop. Voeg een snuifje fleur de sel, een snuifje Espelette peper en een flinke dosis zaatar toe. Bestrooi met pistachenoten, enkele granaatappelpitjes, 2 eetlepels olijfolie en enkele takjes dille.

4. Serveer direct met zelfgebakken pitabrood.

2 min te lezen
Deel